Lectoraat Recht en Digitale Technologie

De digitale wereld wordt steeds belangrijker, is nog altijd in ontwikkeling en roept veel en steeds meer vragen op. Vragen die veelal van juridische aard zijn. Het lectoraat Recht en Digitale technologie (RDT) van de Juridische Hogeschool doet onderzoek naar deze juridische vragen.

Doelen
  • Opzetten van praktijkgericht onderzoek.
  • Invlechten van componenten Recht en Digitale technologie in het bestaande curriculum.
  • Ontwikkelen van een minor Recht & Digitale innovatie waar met name onderwerpen als privacy, gegevensbescherming en contracten in het curriculum terugkomen.
  • Opzetten van samenwerking met andere opleidingen, bijvoorbeeld met pedagogiek rondom het thema cyberpesten en het lectoraat digitalisering en veiligheid rondom het thema drones.

Lees er meer over in de lectorale rede of luister naar de podcast:

Lector van het jaar 2020

Op 28 mei 2020 werd Colette 'Lector van het jaar 2020'. In samenwerking met ICT-coöperatie SURF kenden ScienceGuide en ISO de titel toe aan Colette.
 “Cuijpers' onderzoek heeft door samenwerking met het onderwijs en het werkveld de vernieuwing van een heel beroep in gang gezet”, aldus jurylid Christien Bok. Lees verder op ScienceGuide.

Wat kan het lectoraat voor jou betekenen?

Het lectoraat Recht en Digitale technologie van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys wil organisaties in de regio bijstaan op het snijvlak waar recht en technologie elkaar tegenkomen. Het lectoraat kan helpen om antwoorden te vinden op vragen over bijvoorbeeld privacy, aansprakelijkheid en eigendom. Om je te inspireren en te informeren is onlangs het magazine COLETTE gepubliceerd:

Colette Cuijpers, lector

De kenniskring van het lectoraat bestaat uit: John Lousberg, Noortje Lavrijssen, Vivian Dank, Caro van der Voort en Maria van den Haspel.

Nader kennis maken met het lectoraat

Zowel actualiteiten over Recht en Digitale Technologie als informatie over de projecten en onderzoeken publiceren de lector en kenniskringleden op onze website.