Julien van Ostaaijen, lector

Sinds september 2019 ben ik als Lector Recht en Veiligheid verbonden aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys en daarmee aan het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool. Daarnaast ben ik als Universitair docent Bestuurskunde verbonden aan het Tilburg Institute of Governance en het Tilburg Center for Regional Law and Governance van Tilburg University. Sinds 2003 ben ik in verschillende functies aan de universiteit verbonden en in 2010 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de opkomst en het functioneren van Leefbaar Rotterdam en het Rotterdamse veiligheidsbeleid. Ik werkte ook als wetenschappelijk adviseur bij ProDemos: Huis voor Democatie en Rechtsstaat en in verschillende functies bij gemeentes en lokale rekenkamers. In 2018 verscheen mijn boek 'Tussen eerste overheid en tweederangsdemocratie' over de stand van zaken van de lokale democratie in Nederland. Voor ideeën, vragen en stage-opdrachten neem vrijblijvend contact op!

Sharise Eski, kenniskring

Met veel plezier werk ik als docent publiekrecht bij de Juridische Hogeschool Avans & Fontys. Ik ontwikkel en geef onderwijs met bestuursrecht en internationaal recht als hoofdvakken. Hiervoor heb ik gewerkt als jurist bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Sinds september 2020 maak ik deel uit van de kenniskring van het lectoraat. Ik houd mij binnen het lectoraat voornamelijk bezig met bestuursrechtelijke vraagstukken in het kader van veiligheid. Voor ideeën, vragen en stage-opdrachten neem vrijblijvend contact op!

Ron Ritzen, kenniskring

Voor ideeën, vragen en stage-opdrachten neem vrijblijvend contact op!

Overige kenniskringleden

Naast Ron en Sharise zijn Liesbeth Collignon-van den Munckhof, Robin van Halderen en Ellen van den Kieboom-Bolluyt lid van de kenniskring. Meer over hun achtergrond en expertise vind je op de website van het Expertisecentrum van Avans Hogeschool.