Op beide locaties is een leer- en werkomgeving waar je kunt werken, studeren, databanken raadplegen, boeken lenen, tijdschriften inzien, de krant lezen enzovoort. Er zijn voorzieningen voor kopiëren, printen, scannen en audiovisuele bewerking.

Coronamaatregelen mediatheken

In verband met de coronamaatregelen hebben de mediatheken in Tilburg en 's-Hertogenbosch tijdelijk andere richtlijnen met betrekking tot het uitlenen van materialen. Meer informatie over de richtlijnen van Xplora in 's-Hertogenbosch vind je hier. Voor de mediatheek in Tilburg vind je alle informatie op een speciale pagina op de Fontys website.

Xplora ’s-Hertogenbosch, Hervenplein

Op Blackboard, de digitale leeromgeving van de Juridische Hogeschool, vind je een tabblad van Xplora met links naar nieuws, collectie, reserveren en verlengen, catalogus en databanken.
Naast een collectie boeken en tijdschriften in Xplora, biedt Xplora ook toegang tot allerlei digitale bronnen zoals databanken, E-books en digitale tijdschriften. Met je Avans-login kun je deze bronnen ook thuis raadplegen.
Je vindt Xplora op de tweede verdieping. Voor vragen over de collectie of de faciliteiten, kun je terecht bij de informatiebalie.
T: 088 5256050
E: Xplora.DenBosch@avans.nl
Open: maandag t/m vrijdag van 8.00- 17.00 uur.

Mediatheek Tilburg

De Mediatheek Tilburg biedt je alle mogelijke faciliteiten die je nodig hebt voor je studie. Via de Fontys mediatheekwebsite kun je zoeken in de Fontyscatalogus en diverse databanken raadplegen. Met je Fontys-inlogcode is een aantal van deze databanken ook thuis te raadplegen, bijvoorbeeld de Kluwer navigator.
Met Biep.nu (Fontys-zoekmachine) zoek je in de digitale mediatheek en in diverse databanken. Met je Fontys-studentenpas kun je tijdschriften, boeken, dvd’s, foto- en videocamera's lenen.
Is een boek niet in Tilburg aanwezig maar wel bij een andere Fontys-mediatheek, dan is het boek gratis aan te vragen. In de mediatheek kun je terecht als je problemen hebt met het vinden van informatie. De mediatheek is bij uitstek de vraagbaak m.b.t. databanken en informatievaardigheden.
Aan de balie zijn diverse kantoorartikelen, zoals dvd’s, cd’s, snelhechters, enveloppen en inbindmaterialen te koop. Betalen kan met je bankpas.


De mediatheek vind je in het hoofdgebouw op de campus: P1.
T: 08850 71677
E: Mediatheek-tilburg-juridisch@fontys.nl
Open: maandag t/m vrijdag van 8.15-20.00 uur.

Laptop

Tijdens je studie is een laptop handig, maar nog niet meteen noodzakelijk. Indien het voor een bepaald blok noodzakelijk is om de beschikking te hebben over een laptop wordt dit bij het betreffende blok op de literatuurlijst vermeld.
Een normale hedendaagse laptop volstaat, daarmee kun je via het draadloze netwerk bij de diverse onderwijsmaterialen. De mogelijkheden van een tablet zijn voor een aantal doeleinden te beperkt. Overweeg je een laptop aan te schaffen, kies dan voor een laptop met het Windows-besturingssysteem. Dit wordt namelijk ook binnen Avans en Fontys gebruikt. Het gebruik van een Apple-computer is toegestaan, maar Apple sluit niet altijd goed aan bij de gebruikte systemen. De nadelige gevolgen hiervan zijn voor risico van de student. Voor studenten is het Officepakket via Fontys te downloaden
Je kunt met je studentaccount voordelig hardware en software aanschaffen via www.surfspot.nl. Je kunt hier bijvoorbeeld legaal het volledige Office-softwarepakket aanschaffen voor enkele tientjes. Je studentaccount krijg je bij de start van je studie.