AI in HR

Onderzoek en praktijk gaan hand in hand

7 september 2023

De onderzoekers van het lectoraat Recht en Digitale Technologie werken continu met praktijkpartners samen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dit doen we met onderzoek, maar ook spreken we regelmatig op congressen, webinars, seminars etc of nemen we deel aan panelgesprekken om onze kennis te delen met de praktijk.

Inge Brattinga doet samen met het Kenniscentrum AI van Fontys onderzoek naar een tool om AI toepassingen zo mensenrechtenvriendelijk mogelijk te maken en inbreuken op privacy te voorkomen. Het juridisch kader van toepassing van AI in HR in vogelvlucht geven we hieronder weer.

Om de opgedane kennis te delen, maar ook input uit de praktijk te krijgen was ze als spreker 31 augustus 2023 op een congres voor recruiters over het gebruik van AI en heeft zij interactief in anderhalf uur met de deelnemers het gehad over AI en privacy. Op 7 september 2023 was zij op het HR & AI waar zij HR professionals heeft bijgepraat over de juridische kaders bij het gebruik van AI toepassingen. En 21 september 2023 staat er een panelgesprek op het programma waar interdisciplinair gediscussieerd wordt over innovatieve technologie├źn en ethiek.

Maar je gebruik van AI toepassingen of ontwikkel je deze en heb je vragen over de juridische implicaties van bijvoorbeeld de AI verordening dan denken we graag met je mee of we je vraagstukken verder kunnen onderzoeken. Neem dan contact op met Inge Brattinga (imj.brattinga@avans.nl)