Eerste jaar 

Het eerste jaar is opgebouwd uit vier blokken van 10 weken. Per blok kun je 15 studiepunten behalen, dus 60 studiepunten over het hele eerste
jaar. Haal je in het eerste studiejaar alle 60 studiepunten, dan heb je je propedeuse behaald en mag je starten aan het tweede jaar: de hoofdfase. Als je elk jaar al je studiepunten behaalt, dan rond je de studie dus in vier jaar af.

Wat doe je in het eerste jaar?

In elk blok werk je aan verschillende opdrachten, die wij grotendeels aangeleverd krijgen vanuit het werkveld.

Soms werk je alleen aan een opdracht, maar meestal maak je deze met een
projectgroep van vier studenten. Aan het einde van ieder blok lever je de gemaakte opdrachten in bij je docent, door middel van een digitaal dossier. Daar heb je dan nog een eindgesprek over. Tussendoor krijg je geregeld feedback van je docenten en je medestudenten. Je krijgt dus voldoende kansen om je opdrachten te verbeteren en aan te passen. Op basis van je digitale dossier en de feedbacksessies bepaalt de docent of je je studiepunten hebt behaald. Je krijgt dus géén schriftelijke tentamens.

In ons praktijkgerichte onderwijs volg je dus ook geen vakken. Door het werken aan de opdrachten zoek je zelf actief naar informatie en pas je deze meteen toe. Uiteraard krijg je hier alle begeleiding bij van een team van vakdocenten. In de afbeelding kun je zien welke rechtsgebieden en vaardigheden aan bod komen. Want naast juridische onderwerpen, wordt er ook veel aandacht besteed aan vaardigheden, zoals communicatieve, taal- en onderzoeksvaardigheden.