Externe minor

Je kunt er ook voor kiezen om ergens anders een minor te volgen. Je hebt de keuze uit:

  • een minor in het buitenland (kijk dan bij de Buitenlandminor voor meer informatie), of
  • een minor bij een andere instelling voor Hoger Onderwijs in Nederland. Kijk daarvoor op de website van Kies op Maat.

Jouw voorstel voor de invulling van een externe minor moet je ter goedkeuring voorleggen aan de examencommissie van je eigen bacheloropleiding. In het voorstel voor de examencommissie moet je duidelijk maken:

  • welke minor (studieonderdeel) je wit gaan volgen, wat de inhoud is en wat de studielast is;
  • wat de relatie is van de minor met de rest van je studie; dat de minor een aanvulling is op het programma van de major die je al hebt gevolgd of nog gaat volgen (dus geen overlap tonen);
  • dat de minor wordt aangeboden door een instelling voor hoger onderwijs (wo of hbo) die door de overheid is erkend;
  • dat er goede afspraken zijn over de begeleiding die je krijgt tijdens het volgen van je minor;
  • dat indien er sprake is van stage, dit in het kader van het studieonderdeel en dat de stageopdracht door de andere instelling wordt toegewzen, begeleid en beoordeeld.

Overleg daarom altijd met een studieadviseur of deze minor geschikt is om te volgen en vraag vooraf toestemming aan de examencommissie. Vervolgens dien je zelf de hogeschool of universiteit te benaderen die de externe minor aanbiedt die je zou willen volgen.

Buitenland minor

Een half jaar in het buitenland studeren? Dat kan! Met een keuze voor de Buitenlandminor ligt de wereld voor je open! Je stelt zelf een studieprogramma samen, dat past bij jouw behoefte en interesse. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je meer te gaan verdiepen in een specifiek onderwerp van je major, maar je hebt ook de mogelijkheid je wat breder te oriƫnteren, door vakken te kiezen die niet direct met je major te maken hebben. Je aanspreekpunt is de contactpersoon Internationalisering of de studieadviseur .