Externe minor of buitenland minor

Je kunt voor je minor ook kiezen om deze ergens anders te volgen. Je hebt hierbij 2 keuzes:

1. Een minor bij een andere instelling voor Hoger Onderwijs in Nederland. Kijk daarvoor op de website van Kies op Maat

2. Een minor in het buitenland (kijk bij Buitenland minor voor meer informatie).

Externe minor

Je voorstel voor de invulling van een externe minor moet je ter goedkeuring voorleggen aan de examencommissie van je eigen bacheloropleiding. In het voorstel voor de examencommissie moet je duidelijk maken:

  • Welke minor (studieonderdeel) je wit gaan volgen, wat de inhoud is en wat de studielast is.
  • Wat de relatie is van de minor tot de rest van je studie. De minor is een aanvulling op het programma van de major die je al hebt gevolgd of nog gaat volgen (dus geen overlap tonen).
  • Dat de minor wordt aangeboden door een instelling voor hoger onderwijs (wo of hbo) die door de overheid is erkend.
  • Dat er goede afspraken zijn over de begeleiding die je krijgt tijdens het volgen van je minor.
  • Dat als er sprake is van stage, dit in het kader is van het studieonderdeel. De stageopdracht dient hierbij door de andere instelling te worden toegewezen, begeleid en beoordeeld.

Overleg daarom altijd met een studieadviseur of de minor geschikt is om te volgen. Benader daarna zelf de hogeschool of universiteit die de externe minor van je keuze aanbiedt.

Buitenland minor

Wil je een half jaar in het buitenland studeren? Dat kan! Met een keuze voor de Buitenland minor ligt de wereld voor je open! Je stelt zelf een studieprogramma samen dat past bij jouw behoefte en interesse. Je kunt er voor kiezen je meer te gaan verdiepen in een specifiek onderwerp van je major. Maar je hebt ook de mogelijkheid om je breder te oriƫnteren door vakken te kiezen die niet direct met je major te maken hebben.

Je aanspreekpunt is de contactpersoon Internationalisering of de studieadviseur.