Stap 1         Aanmelden

Je aanmelding regel je vóór 1mei 2024 via Studielink. Studielink is een online service en daarmee 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. In de aanmeldprocedure op Studielink staan alle stappen beschreven die je moet doorlopen.

Te laat aangemeld
Als je na 1 mei 2024 aanmeldt, dan vervalt automatisch je recht op toelating. De toelatingscommissie van de Juridische Hogeschool beoordeelt dan of je wordt toegelaten. Je krijgt automatisch bericht van de toelatingscommissie. Heb je vragen hierover neem dan contact op met de inschrijfcoördinator via een e-mail of telefoon.

Aanmelding annuleren
Wil je toch niet naar de Juridische Hogeschool komen, vergeet dan niet om je via Studielink af te melden. Als je dit voor 1 september doet, hoef je namelijk voor deze opleiding geen collegegeld te betalen.

Stap 2          Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de studiekeuzecheck en het bijbehorende intakegesprek bij helpen! Na aanmelding word je uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck bij de Juridische Hogeschool. Maar maak je geen zorgen, dit advies is niet bindend, en je bent dus altijd welkom bij onze opleiding. Het is slechts een laatste check voor jou of je de goede keuze hebt gemaakt.

Stap 3         Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Regel zo snel mogelijk, maar úíterlijk voor 1 september je machtiging voor de betaling van het collegegeld. Je vindt de machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do-lijst’. Je geeft een digitale machtiging af voor een éénmalige incasso of een incasso in 9 termijnen. Je ontvangt medio mei/juni hierover een e-mail van Studielink. Bij betaling in termijnen betaal je € 24,- aan incassokosten. Je machtiging is geldig voor 1 studiejaar. Ook je ouders/verzorgers kunnen via DigiD een digitale machtiging afgeven. De eerste incasso vindt plaats rond 25 september.

Hoe regel ik mijn betaling als ik nog minderjarig (<18 jr) ben?

Stap 4          Studiefinanciering en OV

Als je minimaal 18 jaar oud bent en een voltijdopleiding gaat volgen, dan kun je studiefinanciering aanvragen. Vraag die bij voorkeur minimaal 3 maanden van tevoren aan. 
Als je studiefinanciering aanvraagt, is dat in de meeste gevallen een lening. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt lenen. Op de website van DUO vind je een handige tool waarmee je kunt bereken hoeveel geld je nodig hebt.
Als je studiefinanciering ontvangt, kun je ook een OV-jaarkaart aanvragen. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Let op! Je OV-kaart is pas geldig vanaf 1 september. 

Stap 5        Goede start!

De opleiding start jaarlijks in de week van 1 september. Alle praktische informatie rondom de start van de studie vind je op de pagina 'Goede start'.