Nader kennis maken met het lectoraat

Zowel actualiteiten over Recht en Veiligheid als informatie over de projecten en onderzoeken publiceren de lector en kenniskringleden op onze website. Ook op de website van Avans Hogeschool vind je informatie en actuele projecten van de lector en van de overige kenniskringleden.

Nieuws en projecten

Expertisecentrum Veiligheid: een bijzonder jaar

Het jaarverslag 2020 van het Expertisecentrum Veiligheid is gereed. Recht en Veiligheid is een van de zes lectoraten die tot dit expertisecentrum behoort. Naast een infografic, waarin je in één oogopslag ziet wat de resultaten zijn van het afgelopen jaar, tonen we via reflecties vanuit de verschillende lectoraten hoe we ons ontwikkelen, welke onderzoeken en projecten er lopen en hoe we samenwerken met het onderwijs en het werkveld.

Digitale lunchlezing: creatief regelgebruik bij de aanpak van motorclubs

De gemeente Breda werkt in de aanpak van ondermijning en onveiligheid met het concept van stadsmariniers. Het idee daarvan is dat de beste mensen in de frontlijn van stedelijke problematiek gezet worden en daar de problemen oplossen. Een concrete casus daarbij is de aanpak van een motorclub. Wat als je als gemeente een bepaalde organisatie liever niet in je gemeente gevestigd ziet? Welke middelen heb je dan tot je beschikking? Op 20 mei 2021 van 12.15-13.15 uur organiseert het expertisecentrum een lunchlezing over dit thema. De casus wordt uitgelegd en besproken door Kas Donkers, stadsmarinier bij de gemeente Breda en alumnus van de Juridische Hogeschool. De lezing en het thema worden ingeleid door Julien van Ostaaijen, lector Recht en Veiligheid. Aanmelden voor de lezing kan bij het secretariaat van het Expertisecenrum Veiligheid: secretariaatEV@avans.nl. Na aanmelding ontvang je een link, aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Artikelen

2021