Terugblik op een succesvolle alumni-bijeenkomst

Donderdagavond 9 juni hebben we in samenwerking met de Stout groep een alumni-bijeenkomst georganiseerd op de Onderwijsboulevard in Den Bosch. De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeting, kennisdeling en netwerken.

We begonnen de avond met een introductie van Charlotte Vermond, adjunct-directeur bij de Juridische Hogeschool, die het belang van alumni benadrukte.

Charlotte: ‘Met het nieuwe onderwijs ‘praktijk aan zet’ is het nog belangrijker geworden om in contact te blijven met oud-studenten’.

Hierna volgde een presentatie van Wim Tijssen, adviseur Omgevinsgwet bij de Gemeente Tilburg. Wim keek kritisch naar de Omgevingswet en gaf aan dat er ruimte moet worden geboden aan lokale initiatieven. Daarbij moet het voor de burger, duidelijker en sneller worden.

Monique van Dijk en Mashja Erkelens van de Gemeente Tilburg gaven praktische tips over de informele aanpak bij de Gemeente Tilburg. ‘Het begint allemaal bij de vraag achter de vraag te achterhalen, ga het gesprek aan!’

Tijdens de informele borrel in het Grand Café was er volop tijd om bij te praten met docenten, oud-studenten en werkveld. Een geslaagde avond!

Een aantal reacties op een geslaagde alumni-bijeenkomst: ‘’Leuk om elkaar weer te ontmoeten, dit moeten jullie vaker organiseren’’ ‘’Inspirerend’’ ‘’Leuk om mijn docent weer te ontmoeten’’

Een van onze doelen als Juridische Hogeschool is om onze alumni samen te brengen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we aansluiten op de behoefte van onze alumni. Heb jij een onderwerp of thema waar je meer over wilt weten? Stuur dan een mail dan communicatie-jhs@fontys.nl.

Succesvolle editie JuristenEvent 2022

Op dinsdagmiddag 15 maart vond op de Juridische Hogeschool Avans & Fontys het JuristenEvent 2022 plaats. Dit jaar een afgeslankte versie van het jaarlijkse Juristenfestival. Wat een opkomst en wat heerlijk dat we weer een fysiek event mochten organiseren. Elkaar zien en spreken werkt toch nog steeds het beste, al was het best even wennen met zoveel mensen bij elkaar. Wij kijken terug op een geslaagd event. Relaties uit het werkveld hebben met elkaar en met onze studenten ervaringen, kennis en inzichten gedeeld.Tijdens de rondetafelgesprekken en speeddates was er tijd om vragen te stellen en kennis te maken met onze juristen van de toekomst.

Zo vertelde Achmea Rechtsbijstand“De studenten deden enthousiast en leuk mee! Ze vonden het soms spannend om vragen te stellen. Wij komen zeker weer naar het JuristenEvent!”En Westeind Services zei “Op deze manier hebben we studenten op andere manier leren kennen en ze inzicht gegeven in het werkveld.Er hing een prettige en informele sfeer.” De studenten zeiden ‘’Het JuristenEvent heeft mij inzicht gegeven over wat de mogelijkheden zijn voor mijn loopbaan carrière. Ik heb ook al gesproken over een eventuele baan. Dat is top!’’ en “Ik heb een beeld gekregen bij wat voor bedrijf het is en wat ik kan verwachten. Het was zeker de moeite waard!“

Erbij zijn in 2023?

Wil jij namens jouw organisatie ook graag in gesprek met de volgende lichting stagiaires? Meld je aan en stuur een mail naar stage-jhs@fontys.nl.

Juristenfestival 2021

Op dinsdag 9 maart 2021 vond het tweede Juristenfestival plaats. Dit keer een volledige online editie én gecombineerd met de jaarlijkse HBO-Rechtendag: voor alle docenten van HBO-Rechtenopleidingen in Nederland. Ook dit was een zeer geslaagde dag met dagvoorzitter Niels Houtepen, ruim 30 gevarieerde workshops met sprekers van onder andere Brand Loyalty, Loyens&Loeff New York, Politie Oost Brabant, Raad voor de Kinderbescherming, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. De dag werd met humor afgeloten door cabaretier Andries Tunru.

Juristenfestival 2020


Op 10 maart 2020 vond de eerste editie van het Juristenfestival plaats. Meer dan twintig experts uit uiteenlopende juridische disciplines en vakgebieden gaven hun visie op actuele ontwikkelingen in onze snel veranderende samenleving én in het recht. In de gevarieerde workshops en masterclasses boden zij vernieuwende, inspirerende inzichten en verrassende oplossingen voor hedendaagse vraagstukken.
Met technofilosoof Rens van der Vorst en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen stonden er twee gepassioneerde keynote speakers op het podium. 

Het juristenfestival is een evenement om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en uit te wisselen en elkaar te inspireren en vond plaats in Congres 1931 in Den Bosch (Brabanthallen). ​Dit is de opvolger van het HELLO YOU-event. Na vier succesvolle edities, maken we nu een verdiepende slag om onze relatie met alumni en andere relaties in het werkveld nog verder uit te breiden en de band te verstevigen.  Voor een impressie van het HELLO YOU-event kun je hier kijken naar de aftermovies van 2018 en 2019.

Alumni-bijeenkomst

Aftermovie 2022

Aftermovie 2021