Juristenfestival 2023- Let's connect!

Let’s connect
Het Juristenfestival werd dit jaar gevuld met een geweldige programma voor studenten, alumni, docenten en praktijkpartners. Een week met gevarieerde workshops, een banenmarkt en masterclasses die inzoomen op actuele ontwikkelingen in onze veranderende samenleving én in het recht. Een week waarin ontmoeten, verbinden en netwerken centraal stond.

Nog even de sfeer proeven van het Juristenfestival? Bekijk de after movie!

Succesvolle editie JuristenEvent 2022

Op dinsdagmiddag 15 maart vond op de Juridische Hogeschool Avans & Fontys het JuristenEvent 2022 plaats. Dit jaar een afgeslankte versie van het jaarlijkse Juristenfestival. Wat een opkomst en wat heerlijk dat we weer een fysiek event mochten organiseren. Elkaar zien en spreken werkt toch nog steeds het beste, al was het best even wennen met zoveel mensen bij elkaar. Wij kijken terug op een geslaagd event. Relaties uit het werkveld hebben met elkaar en met onze studenten ervaringen, kennis en inzichten gedeeld.Tijdens de rondetafelgesprekken en speeddates was er tijd om vragen te stellen en kennis te maken met onze juristen van de toekomst.

Zo vertelde Achmea Rechtsbijstand“De studenten deden enthousiast en leuk mee! Ze vonden het soms spannend om vragen te stellen. Wij komen zeker weer naar het JuristenEvent!”En Westeind Services zei “Op deze manier hebben we studenten op andere manier leren kennen en ze inzicht gegeven in het werkveld.Er hing een prettige en informele sfeer.” De studenten zeiden ‘’Het JuristenEvent heeft mij inzicht gegeven over wat de mogelijkheden zijn voor mijn loopbaan carrière. Ik heb ook al gesproken over een eventuele baan. Dat is top!’’ en “Ik heb een beeld gekregen bij wat voor bedrijf het is en wat ik kan verwachten. Het was zeker de moeite waard!“

Wil jij namens jouw organisatie ook graag in gesprek met de volgende lichting stagiaires? Meld je aan en stuur een mail naar stage-jhs@fontys.nl.

Juristenfestival 2021

Op dinsdag 9 maart 2021 vond het tweede Juristenfestival plaats. Dit keer een volledige online editie én gecombineerd met de jaarlijkse HBO-Rechtendag: voor alle docenten van HBO-Rechtenopleidingen in Nederland. Ook dit was een zeer geslaagde dag met dagvoorzitter Niels Houtepen, ruim 30 gevarieerde workshops met sprekers van onder andere Brand Loyalty, Loyens&Loeff New York, Politie Oost Brabant, Raad voor de Kinderbescherming, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. De dag werd met humor afgeloten door cabaretier Andries Tunru.

Aftermovie 2022

Aftermovie 2021