Alles over studie kiezen

Wij vinden het belangrijk dat je een studie kiest die bij jou past. Om voor jezelf deze soms lastige keuze te maken, is het verstandig om jezelf goed te laten informeren over en te oriƫnteren op de opleiding en wat je er later mee kunt. Dat kan op verschillende manieren: door het bezoeken van een open dag, een middagje te komen proefstuderen of misschien door persoonlijke begeleiding. Op het Youtube-kanaal van Avans vind je filmpjes over hoe het eraan toegaat op een open dag, tijdens het proefstuderen en welke studiekeuzeactiviteiten er nog meer zijn. Bekijk deze dan ook zeker even!

Open dag

Er zijn dit studiejaar (2019-2020) geen fysieke open dagen. De overige voorlichtingsmomenten vind je in de kalender. Twijfel je nog of wil je je keuze bevestigen, bekijk dan de online studieweek en doe dan mee aan een proefstudeerdag.

Proefstuderen

Je studeert samen met andere scholieren een middag aan de Juridische Hogeschool. Je volgt een hoorcollege 'Inleiding in het recht'. Daarna ga je aan de slag met een casus. Ouderejaarsstudenten zijn er om je te helpen en om alle andere vragen die je hebt over en rondom de studie te beantwoorden. In het filmpje over proefstuderen van Avans wordt het nog beter uitgelegd!

Studieadviseur

Als je er echt niet uitkomt en je nog behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek, dan kun je een afspraak maken met een van onze studieadviseurs. Via Fontys heb je nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop studiekeuze.

Online studieweek

Met deze sneakpreview van een doorsnee studieweek krijg je een goed beeld van studeren aan de Juridische Hogeschool. Bekijk de filmpjes en maak de opdrachten en ontdek of HBO-Rechten bij jou past! Start je pas met studeren in studiejaar 2022-2023 dan zien we je volgend studiejaar heel graag op een open dag of een proefstudeermiddag. Dan kun je ook de sfeer van het gebouw proeven en in gesprek gaan met docenten en studenten van onze opleiding.

Van wo naar hbo

Heb je een vwo-diploma maar denk je dat een praktijkgerichte opleiding beter bij je past? Hieronder staan in het kort de verschillen tussen studeren aan een universiteit en op het hbo. Bezoek de open dag en kom proefstuderen om voor jezelf een goed beeld te krijgen.

Doorstuderen na mbo

Doorstuderen na het mbo betekent dat je nog meer mogelijkheden hebt op de arbeidsmarkt. Op een aantal mbo's verzorgen we jaarlijks een proefstudeerles op maat. Daar komt dan ook de overstap van met mbo naar het hbo aan bod.