Alles over studie kiezen

Wij vinden het belangrijk dat je een studie kiest die bij jou past. Om voor jezelf deze soms lastige keuze te maken, is het verstandig om jezelf goed te laten informeren over en te oriënteren op de opleiding en wat je er later mee kunt. Dat kan op verschillende manieren: door het bezoeken van een open dag, een middagje te komen proefstuderen of misschien door persoonlijke begeleiding. Op het Youtube-kanaal van Avans vind je filmpjes over hoe het eraan toegaat op een open dag, tijdens het proefstuderen en welke studiekeuzeactiviteiten er nog meer zijn. Bekijk deze dan ook zeker even!

Open dag

Wil je sfeer komen proeven op locatie, en al je vragen stellen aan een docent of student? Kom dan naar een open dag. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Proefstuderen

Je studeert samen met andere scholieren een middag aan de Juridische Hogeschool om te ervaren of de studie HBO-Rechten écht bij jou past. Je gaat aan de slag met juridische opdrachten en wordt daarbij begeleid door een docent en studenten.

Studieadviseur

Als je er echt niet uitkomt en je nog behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek, dan kun je een afspraak maken met een van onze studieadviseurs.

Online studieweek

Met deze sneakpreview van een doorsnee studieweek krijg je een goed beeld van studeren aan de Juridische Hogeschool. Bekijk de filmpjes en maak de opdrachten en ontdek of HBO-Rechten bij jou past!

Van vwo naar hbo

Heb je een vwo-diploma maar denk je dat een praktijkgerichte opleiding beter bij je past? Hieronder staan in het kort de verschillen tussen studeren aan een universiteit en op het hbo. Bezoek de open dag en kom proefstuderen om voor jezelf een goed beeld te krijgen.

Doorstuderen na mbo

Doorstuderen na het mbo betekent dat je nog meer mogelijkheden hebt op de arbeidsmarkt. Op een aantal mbo's verzorgen we jaarlijks een proefstudeerles op maat. Daar komt dan ook de overstap van met mbo naar het hbo aan bod.