Financiën, boeken en laptops

Via Studielink ontvang je informatie over het betalen van je collegegeld.

Met vragen over de betaling van je collegegeld kun je terecht bij:

Zorg dat je vóór 1 september 2024 aan je inschrijfverplichtingen hebt voldaan. Nalatigheid leidt tot uitsluiting van de studie.

Studiefinanciering

Informatie over studiefinciering vind je op de site Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie OC&W.

Boeken en readers

Je moet zelf je boeken en readers bestellen, dit kun je per blok (4 keer per jaar) doen. De lijst met boeken voor de eerste periode, blok 1, ontvang je per mail. Zodra de lijst van boeken bekend is, zullen wij deze ook op deze pagina plaatsen.

Mocht je 2e hands boeken willen aanschaffen let er dan wel op dat je de juiste druk aanschaft. Wettenbundels dien je wél ieder jaar nieuw aan te schaffen.

Laptop

Tijdens je studie is een laptop handig. Indien het voor een bepaald blok noodzakelijk is om de beschikking te hebben over een laptop wordt dit bij het betreffende blok op de literatuurlijst vermeld.
Een normale hedendaagse laptop volstaat, daarmee kun je via het draadloze netwerk bij de diverse onderwijsmaterialen. De mogelijkheden van een tablet of chromebook zijn voor een aantal doeleinden te beperkt. Overweeg je een laptop aan te schaffen, kies dan voor een laptop met het Windows-besturingssysteem. Dit wordt namelijk ook binnen Avans en Fontys gebruikt. Het gebruik van een Apple-computer is toegestaan, maar Apple sluit niet altijd goed aan bij de gebruikte systemen. De nadelige gevolgen hiervan zijn voor risico van de student. 

Voor studenten is het Officepakket via Fontys te downloaden
Je kunt met je studentaccount voordelig hardware en software aanschaffen via www.surfspot.nl. Je kunt hier bijvoorbeeld legaal het volledige Office-softwarepakket aanschaffen voor enkele tientjes. Je studentaccount krijg je bij de start van je studie.