Welkom op de kennismakingspagina van HBO-Rechten

Leuk dat je verder wil kennismaken met de Juridische Hogeschool en de opleiding HBO-Rechten.

Het bezoeken van een open dag of proefstudeerles ontzettend veel informatie over de opleiding en geeft een goede indruk van de sfeer op de locatie. We zijn dan ook ontzettend blij dat we jullie na een online jaar, weer fysiek op locatie mogen ontvangen. Je vindt de data op deze pagina. Wil je liever alvast online oriënteren? Kijk dan eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding, of verdiep jezelf nog verder door onze online sneakpreview te bekijken. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze studenten of medewerkers.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

(Online) open dagen

Om jezelf te oriënteren op een studie is het belangrijk om veel informatie te verzamelen over verschillende opleidingen. Daarom bieden we elk jaar verschillende mogelijkheden tot het volgen van een online presentatie. Ben je na het volgen van zo'n presentatie nog steeds geïnteresseerd? Kom dan ook sfeer proeven op de fysieke open dagen. Die worden vanaf november 2022 weer georganiseerd.

De laatste online voorlichting van dit jaar was op 15 maart. Heb je deze gemist? Dan kan je hieronder nog de presentatie een keer terug kijken.

Als je nog steeds twijfelt over je studiekeuze, bekijk dan deze pagina eens goed en neem zeker contact op als je nog vragen hebt!

Opleidingspresentatie

Heb jij interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar zit je met nog veel vragen? Onze docente Lisa vertelt in deze presentatie alles over de opleiding HBO-Rechten, het aanmeldproces, en welke beroepen je na vier jaar met je diploma kan uitvoeren. Dit is de presentatie zoals deze ook op een open dag wordt gegeven.

Heb je daarna toch nog meer vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studenten of medewerkers.

.

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden, leerroute en minors.

Stel je vraag aan een student

Ben jij benieuwd hoe een student de opleiding ervaart? Onze vierdejaarsstudente Madelon beantwoordt al jouw vragen via de mail over het studentenleven en wat de opleiding zo leuk maakt.

Stel je vraag aan een medewerker

Wil jij graag praten met een medewerker van de opleiding? Evelien is communicatieadviseur bij de Juridische Hogeschool en beantwoordt via WhatsApp al jouw praktische vragen over de opleiding. (+31642814256)

Proefstuderen

Om een goede indruk te krijgen van de inhoud van de opleiding, is het altijd een goed idee om ook een keer te proefstuderen. Om ook de sfeer van het gebouw te kunnen ervaren en kennis te kunnen maken met een docent en enkele studenten, kun je naar een proefstudeermiddag komen op onze locaties in Tilburg of 's-Hertogenbosch. Door de maatregelen tegen het coronavirus zullen de proefstudeerdagen er dit jaar iets anders uit zien. We zijn hard aan het werk om deze dagen op een verantwoorde manier in te vullen, zodat je toch een indruk kan krijgen van de opleiding. Hou de website goed in de gaten voor de data, want binnenkort kun je je weer inschrijven. Wil je nu alvast een indruk krijgen, dan kun je ook online proefstuderen. Kijk naar de filmpjes en maak de korte opdrachten om de opleiding toch een beetje te kunnen ervaren.

Proefstuderen op locatie

Proefstuderen op locatie is momenteel helaas niet mogelijk. Zodra de maatregelen het toelaten, kun je hier weer aan deelnemen. Op deze pagina kun je dan de data terugvinden.

Sneakpreview HBO-Rechten

Met deze sneakpreview van een doorsnee studieweek krijg je een goed beeld van studeren aan de Juridische Hogeschool. Bekijk de filmpjes en maak de opdrachten en ontdek of HBO-Rechten bij jou past!

Online proefstuderen

Een van onze docenten geeft online een proefstudeerles. Samen met andere studiekiezers werk je aan opdrachten om een indruk te kunnen krijgen van onze opleiding. Zodra de data bekend zijn, vind je ze op deze pagina.

Twijfel je nog? Lees alles over studiekiezen

Je wilt een hbo-opleiding gaan doen. Maar welke opleiding kies je? Een studie kiezen is soms best lastig. Gelukkig kunnen wij je helpen. Wij vinden het belangrijk dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Op onze speciaal ingerichte pagina over studiekiezen, vind je handige tips en informatie om je hierbij te helpen. Voor als je twijfelt óf als je het nog helemaal niet weet. Ook vind je hier de contactgegevens van onze studieadviseurs. Zij kunnen al je vragen beantwoorden over studeren met een functiebeperking en de begeleiding die wij bieden.

Alles over studiekiezen

Heb je de knoop al doorgehakt? Meld je vóór 1 mei aan!

Aanmelden

 1. Wil je starten met HBO-Rechten dan moet je jezelf aanmelden via Studielink.
 2. Vervolgens doe je de Studiekeuzecheck, hiervoor ontvang je een uitnodiging.
 3. Regel je machtiging voor de betaling van het collegegeld

  Meer informatie over aanmelden, inschrijven en financiële zaken.

  Toelatingseisen

  Je bent toelaatbaar wanneer je beschikt over een:

  • havo-diploma: alle profielen
  • vwo-diploma: alle profielen
  • mbo-diploma: niveau 4

  Heb je vragen hierover, dan kun je contact opnemen met onze inschrijfcoördinator mevrouw Dierick.

  N.B. Je diploma van je vooropleiding dient gedateerd te zijn vóór 1 september