Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar wanneer je beschikt over een:

  • havo-diploma: alle profielen
  • vwo-diploma: alle profielen
  • mbo-diploma: niveau 4

Heb je vragen hierover, dan kun je contact opnemen met de inschrijfcoördinator door eene-mail te sturen of te bellen. Ook met een havo- of vwo-diploma 'oude stijl', dus zonder profiel, ben je toelaatbaar tot de opleiding HBO-Rechten.

Let op: heb je een diploma 'oude stijl', dan krijg je bij het aanmelden via Studielink automatisch de melding dat je een toelatingsexamen moet doen. Deze melding kun je negeren en je aanmelding gewoon voltooien.

21+-toets

Heb je geen toelaatbaar diploma en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek: de 21+-toets of op basis van een portfolio. Neem hiervoor contact op met de deeltijdcoördinator Roos van den Bekerom.

Datum 21+- toets: donderdag 30 mei 2024.

Je kunt jezelf vanaf vier weken van tevoren inschrijven voor de toets. De laatste mogelijkheid tot inschrijving is 5 werkdagen voorafgaand aan de toets.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan wordt op basis daarvan beoordeeld of je toelaatbaar bent.

Propedeusegetuigschrift

Als je beschikt over een propedeusegetuigschrift van een andere HBO-Rechtenopleiding of van een studie rechten aan de universiteit, dan kun je starten in het tweede studiejaar. Neem in dat geval contact op met ons onderwijsbureau door een e-mail te sturen of te bellen.