Maak zelf kennis met de opleiding hbo-rechten (deeltijd)

Leuk dat je wil kennismaken met de Juridische Hogeschool en de opleiding HBO-Rechten.

Het is goed om je te oriënteren wanneer je een volgende stap in je carrière wil maken, of een totaal nieuw pad wil gaan bewandelen. Wij helpen je daar graag mee verder. Op deze pagina vind je daarom informatie over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Een (online) open dag levert je bijvoorbeeld ontzettend veel informatie over de opleiding en geeft een goede indruk van de sfeer op de locatie. Maar kijk ook eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze medewerkers.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

Online open dag

Het kiezen voor een studie is een ingrijpende keuze. Zeker als je die studie moet combineren met werk en een privé leven. Je hebt vast ontzettend veel vragen over hoe je dit het beste aan kan pakken. Tijdens een online voorlichting proberen wij al deze vragen te beantwoorden. Je krijgt alles te horen over de opleiding, hoe je werk, studie en privé het beste kan combineren, en wat je nu eigenlijk kan bereiken met de opleiding. De online voorlichtingen worden via MS Teams gegeven door een docent, samen met een huidige student.

Heb je na afloop toch nog vragen, dan worden die via de chat alsnog beantwoord.

Op woensdag 24 november vindt de eerstvolgende online open avond plaats van 19.00 uur tot 20.00 uur. Je kan je daar al voor aanmelden.

Opleidingspresentatie

Jij hebt interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar misschien zit je nog met enkele vragen. Studeren en werken, hoe combineer je dat? Hoe ziet de opleiding eruit? En welke beroepen kan je na vier jaar met je diploma uitvoeren? In deze presentatie wordt alles uitgelegd over de opleiding HBO-Rechten in deeltijd.

Heb je na het kijken van de presentatie toch nog vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studieadviseurs of docenten.

.

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden en de leerroute. Je kunt een e-mail sturen met je vragen naar studieadviseur.jhs@avans.nl.

Stel je vraag aan een docent

John van Uden werkt bij de Juridische Hogeschool als docent taal- en communicatievakken. Als deeltijdcoördinator kan hij al jouw vragen beantwoorden over studeren in deeltijd. Je vragen worden binnen 24 uur beantwoordt. (+31625158495)

Oriëntatiecollege

Wil je studeren aan de Juridische Hogeschool een keer ervaren? Dat kan! Per studiejaar bieden we drie oriëntatiecolleges aan. Je volgt dan een college, je kunt kennismaken met studenten en een docent, en kunt al je vragen over de opleiding stellen.

In studiejaar 2021-2022 kun je nog op de volgende data een oriëntatiecollege volgen:

  • maandag 31 januari 2022
  • dinsdag 19 april 2022

Om je aan te melden, of voor meer informatie, kun je een e-mail sturen naar onze deeltijdcoördinator John van Uden.

.

Studeren in Tilburg

De deeltijdopleiding van de Juridische Hogeschool is gevestigd in Tilburg.

In september 2020 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe gebouw op de Fontyscampus in het onderwijsgebied Stappegoor. Natuurlijk beschikt deze locatie over alle noodzakelijke faciliteiten, zoals studentenwerkplekken, en een goed uitgeruste mediatheek.

Op de campus heeft de Juridische Hogeschool een eigen kleinschalig gebouw waar alle gezichten al snel bekend en vertrouwd zijn. Onze docenten, coaches en overige medewerkers zijn zeer benaderbaar en de lijnen zijn dan ook kort. Met deze kleinschaligheid en persoonlijke benadering, scoort de Juridische Hogeschool onverminderd hoog in de jaarlijkse kwaliteitsenquëtes zoals de Nationale Studenten Enquête.

.

Studeren in deeltijd

Elke maandag volg je lessen. Daarnaast heb je uiteraard nog tijd nodig voor zelfstudie. De hoeveelheid tijd die je naast de lessen besteed aan je studie, is erg persoonlijk. We schatten dat je zo'n 10-15 uur nodig hebt hiervoor. De combinatie van studie en werk met een sociaal leven is pittig. We helpen je als coach en begeleider tijdens je studie, waarbij we oog hebben voor je persoonlijke situatie.

Wanneer: De studie start elk jaar in de week van 1 september. De colleges zijn elke maandag van 13.45 uur tot 21.15 uur.

Bereikbaarheid: De Fontyscampus op Stappegoor is te bereiken met pendelbus 601 die vertrekt vanaf Station Tilburg Centraal. Bij de locatie zelf is er ook gratis parkeermogelijkheid.

Toelatingseisen & aanmelden

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-Rechten beschik je over:

  • een havo- of vwo-diploma
  • een mbo-diploma niveau 4

Heb jij de knoop al doorgehakt? Aanmelden doe je via studielink vóór de eerste collegedag. Het studiejaar start in de week van 1 september.