Welkom op de kennismakingspagina van HBO-Rechten deeltijd

Leuk dat je verder wil kennismaken met de Juridische Hogeschool en de opleiding HBO-Rechten.

Het bezoeken van een open dag levert je normaal gesproken ontzettend veel informatie over de opleiding en geeft een goede indruk van de sfeer op de locatie. Dit jaar gaat de oriëntatie op een nieuwe studie helaas iets anders dan we gewend zijn. Zodra de richtlijnen het toelaten, gaan we fysieke open dagen uiteraard zo snel mogelijk weer aanbieden. Tot die tijd zijn onze oriëntatiecolleges én online activiteiten een goed alternatief om toch een kleine indruk van de opleiding te kunnen krijgen. Ook door middel van deze pagina hopen we je nog wat meer informatie te geven.

Kijk eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze studenten of medewerkers.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

Online open dag

Kennismaking met onze opleiding gaat dit jaar net even iets anders dan anders. Fysieke open dagen zijn nu helaas niet mogelijk. Daarom bieden we je de mogelijkheid om naar onze online open dagen te komen. Op maandag 7 juni staat de eerstvolgende voorlichting gepland. Dit is tevens de laatste voorlichting van dit studiejaar. In studiejaar 2021-2022 worden er uiteraard ook weer meerdere voorlichtingen ingepland. De data hiervan komen na de zomervakantie op onze website te staan.

Als je je inschrijft voor de voorlichting op maandag 7 juni, ontvang je van ons een link naar MS Teams. Onze docenten geven een presentatie over de opleiding HBO-Rechten. Via de chat worden al je vragen over de opleiding beantwoord.

Hopelijk tot dan!

Opleidingspresentatie

Jij hebt interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar misschien zit je nog met enkele vragen. Studeren en werken, hoe combineer je dat? Hoe ziet de opleiding eruit? En welke beroepen kan je na vier jaar met je diploma uitvoeren? In deze presentatie wordt alles uitgelegd over de opleiding HBO-Rechten in deeltijd.

Heb je na het kijken van de presentatie toch nog vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studenten of medewerkers. .

.

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden en de leerroute. Je kunt een e-mail sturen met je vragen naar studieadviseur.jhs@avans.nl.

Stel je vraag aan een docent

John van Uden werkt bij de Juridische Hogeschool als docent taal- en communicatievakken. Als deeltijdcoördinator kan hij al jouw vragen beantwoorden over studeren in deeltijd. Je vragen worden binnen 24 uur beantwoordt. (+31625158495)

Oriëntatiecollege

Wil je studeren aan de Juridische Hogeschool een keer ervaren? Dat kan! Per studiejaar bieden we drie oriëntatiecolleges aan. Je volgt dan een college, je kunt kennismaken met studenten en een docent, en kunt al je vragen over de opleiding stellen.

Voor studiejaar 2020-2021 zitten de oriëntatiecolleges er helaas al weer op. De nieuwe data voor studiejaar 2021-2022 komen na de zomervakantie weer op onze website te staan.

Om je aan te melden, of voor meer informatie, kun je een e-mail sturen naar onze deeltijdcoördinator John van Uden.

.

Studeren in Tilburg

De deeltijdopleiding van de Juridische Hogeschool is gevestigd in Tilburg.

In september 2020 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe gebouw op de Fontyscampus in het onderwijsgebied Stappegoor. Natuurlijk beschikt deze locatie over alle noodzakelijke faciliteiten, zoals studentenwerkplekken, en een goed uitgeruste mediatheek.

Op de campus heeft de Juridische Hogeschool een eigen kleinschalig gebouw waar alle gezichten al snel bekend en vertrouwd zijn. Onze docenten, coaches en overige medewerkers zijn zeer benaderbaar en de lijnen zijn dan ook kort. Met deze kleinschaligheid en persoonlijke benadering, scoort de Juridische Hogeschool onverminderd hoog in de jaarlijkse kwaliteitsenquëtes zoals de Nationale Studenten Enquête.

.

Studeren in deeltijd

Elke maandag volg je lessen. Daarnaast heb je uiteraard nog tijd nodig voor zelfstudie. De hoeveelheid tijd die je naast de lessen besteed aan je studie, is erg persoonlijk. We schatten dat je zo'n 10-15 uur nodig hebt hiervoor. De combinatie van studie en werk met een sociaal leven is pittig. We helpen je als coach en begeleider tijdens je studie, waarbij we oog hebben voor je persoonlijke situatie.

Wanneer: De studie start elk jaar in de week van 1 september. De colleges zijn elke maandag van 13.45 uur tot 21.15 uur.

Bereikbaarheid: De Fontyscampus op Stappegoor is te bereiken met pendelbus 601 die vertrekt vanaf Station Tilburg Centraal. Bij de locatie zelf is er ook gratis parkeermogelijkheid.

Toelatingseisen & aanmelden

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-Rechten beschik je over:

  • een havo- of vwo-diploma
  • een mbo-diploma niveau 4

Heb jij de knoop al doorgehakt? Aanmelden doe je via studielink vóór de eerste collegedag. Het studiejaar start in de week van 1 september.