Maak zelf kennis met de opleiding hbo-rechten (deeltijd)

Leuk dat je wil kennismaken met de Juridische Hogeschool en de opleiding HBO-Rechten.

Het is goed om je te oriënteren wanneer je een volgende stap in je carrière wil maken, of een totaal nieuw pad wil gaan bewandelen. Wij helpen je daar graag mee verder. Op deze pagina vind je daarom informatie over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Een (online) open dag levert je bijvoorbeeld ontzettend veel informatie over de opleiding en geeft een goede indruk van de sfeer op de locatie. Maar kijk ook eens goed naar de voorlichtingsfilm om een beter beeld te krijgen van onze opleiding. Heb je hierna toch nog vragen? Geen probleem. Stuur al jouw vragen via WhatsApp of e-mail naar een van onze medewerkers.

Wij wensen jou veel succes met je studiekeuze.

Open avond

Eind november vindt de eerstvolgende online open avond plaats voor de deeltijdopleiding HBO-Rechten. Het kiezen van een studie is een ingrijpende keuze. Zeker als je die studie moet combineren met werk en een privéleven. Je hebt vast ontzettend veel vragen over hoe je dit het beste aan kan pakken. Tijdens de open avond proberen wij al deze vragen te beantwoorden en leggen wij alles uit over de deeltijdopleiding HBO-Rechten en wat je nu eigenlijk kan bereiken met de opleiding.

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle voorlichtingsdata én om je aan te melden.

Opleidingspresentatie

Jij hebt interesse om bij de Juridische Hogeschool te studeren, maar misschien zit je nog met enkele vragen. Studeren en werken, hoe combineer je dat? Hoe ziet de opleiding eruit? En welke beroepen kan je na vier jaar met je diploma uitvoeren? In deze presentatie wordt alles uitgelegd over de opleiding HBO-Rechten in deeltijd.

Heb je na het kijken van de presentatie toch nog vragen, of wil je graag weten hoe een student de opleiding ervaart? Stel dan je vragen aan een van onze studieadviseurs of docenten.

.

Stel je vraag aan een studieadviseur

Onze studieadviseurs helpen je met vragen over o.a. studeren met een functiebeperking, wat te doen bij een studieachterstand, studievaardigheden en de leerroute. Je kunt een e-mail sturen met je vragen naar studieadviseur.jhs@avans.nl.

Stel je vraag aan een docent

Roos van den Bekerom werkt bij de Juridische Hogeschool als docent Recht. Als deeltijdcoördinator kan zij al jouw vragen beantwoorden over studeren in deeltijd.

Oriëntatiecollege

Wil je studeren aan de Juridische Hogeschool een keer ervaren? Dat kan! Per studiejaar bieden we drie oriëntatiecolleges aan. Je volgt dan een college, je kunt kennismaken met studenten en een docent, en kunt al je vragen over de opleiding stellen.

.

Studeren in Tilburg

De deeltijdopleiding van de Juridische Hogeschool is gevestigd in Tilburg.

In september 2020 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe gebouw op de Fontyscampus in het onderwijsgebied Stappegoor. Natuurlijk beschikt deze locatie over alle noodzakelijke faciliteiten, zoals een kantine en goede studentenwerkplekken.

Op de campus heeft de Juridische Hogeschool een eigen kleinschalig gebouw waar alle gezichten al snel bekend en vertrouwd zijn. Onze docenten, coaches en overige medewerkers zijn zeer benaderbaar en de lijnen zijn dan ook kort. Met deze kleinschaligheid en persoonlijke benadering, scoort de Juridische Hogeschool onverminderd hoog in de jaarlijkse kwaliteitsenquëtes zoals de Nationale Studenten Enquête.

.

Studeren in deeltijd

Elke maandag heb je bijeenkomsten (gemiddeld 8 lessen van 1,5 uur). In de bijeenkomsten wordt er uitleg gegeven en gaan we aan de slag met opdrachten zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Daarnaast heb je tijd nodig voor zelfstudie waarin je de leerstukken eigen maakt middels literatuur en kennisclips en door opdrachten voor te bereiden. De hoeveelheid tijd hiervoor is persoonlijk, maar onze ervaring is dat je hier gemiddeld 15 uur per week voor nodig hebt. De combinatie van studie en werk met een sociaal leven is pittig. Je krijgt een coach om je hierin te begeleiden, maar ook onze studieadviseurs ondersteunen je hierbij, waarbij we duidelijk oog hebben voor je persoonlijke situatie.

Waar: Prof. Goossenslaan op de Fontyscampus in Tilburg-Zuid
Wanneer: de studie start elk jaar in de week van 1 september, colleges zijn elke maandag van 13.00-21.15 uur
Bereikbaarheid: De Fontyscampus op Stappegoor is te bereiken met pendelbus 601 die vertrekt vanaf Station Tilburg Centraal. Bij de locatie zelf is er ook gratis parkeermogelijkheid.
Parkeren: gratis bij het gebouw

Toelatingseisen & aanmelden

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-Rechten beschik je over:

  • een havo- of vwo-diploma
  • een mbo-diploma niveau 4

Heb jij de knoop al doorgehakt? Aanmelden doe je via studielink vóór de eerste collegedag. Het studiejaar start in de week van 1 september.