Kelsey-Jane van Poppel

Jurist intake & advies bij Achmea Rechtsbijstand

Kelsey-Jane werkt als jurist intake en advies bij Achmea Rechtsbijstand, waar ze zich heeft gespecialiseerd in bouwrechtzaken. De waardering die ze daar krijgt van klanten vindt ze het belangrijkst: “Daar doe ik het allemaal voor.”

Praktijkgericht
“Ik heb voor de Juridische Hogeschool gekozen omdat de opleiding praktijkgericht is. Dat levert je heel veel op. De ervaring die ik tijdens mijn stage en afstuderen heb opgedaan, gebruik ik nog steeds: je werkt met klanten en collega’s en zoekt samen een oplossing voor problemen. Daar was ik als student al mee bezig.”

Ook de opdrachten op school helpen Kelsey-Jane nu nog: “Ik werk in een commerciële omgeving en tijd is geld. Daarom is het belangrijk om voortvarend, praktisch en oplossingsgericht te werken. Dat leer je ook met groepsopdrachten. Die vond ik toen niet altijd leuk”, vertelt ze lachend, “maar je leert wel samenwerken. Daar heb ik nu nog profijt van.”

Jezelf onderscheiden
De vaardigheden die ze tijdens de opleiding leerde, hebben haar het meeste opgeleverd. Daarmee kan ze zich nu onderscheiden van collega’s: “Goed communiceren is in het juridisch werkveld heel belangrijk, en dat lukt niet iedereen. Ik gebruik die ervaringen nog elke dag, bijvoorbeeld als ik klanten adviseer, processtukken schrijf of bij conflicten.”

Het is belangrijk om je als jurist te onderscheiden, en de studie heeft Kelsey-Jane daar zeker bij geholpen: “Het is een pittige opleiding, dus je komt sowieso goed beslagen ten ijs. Maar je kunt je ook tijdens je studie al verder persoonlijk ontwikkelen, bijvoorbeeld door bij de debatclub te gaan, medestudenten te helpen of een relevante bijbaan te nemen. Die extra dingen naast je studie zijn heel leerzaam.”

Ambitieus en flexibel
Kelsey-Jane begon al met werken voordat ze haar hbo-diploma op zak had. Dat is volgens haar kenmerkend voor hbo-juristen: “Ze zijn praktijkgericht, flexibel en ambitieus. Mijn diploma gaf me een goede basis voor de arbeidsmarkt, maar vooral op mijn werk heb ik me de afgelopen jaren verder ontwikkeld en ben ik echt gegroeid.”

“Die ontwikkeling maakt me enthousiast en vind ik heel belangrijk. Zo kan je je onderscheiden en kom je bij het leukste werk terecht. Het is ook goed om te blijven nadenken over wat je droom is, en je verder te ontwikkelen om die droom te bereiken.” Wat haar droom is, weet Kelsey-Jane al heel goed: “Ik wil graag  teamleider of manager binnen het juridisch werkveld worden!”