Sneakpreview studieweek HBO-Rechten

Welkom bij de sneakpreview van een studieweek van de opleiding HBO-Rechten.

Met deze fictieve agenda krijg je een goed beeld van een week studeren aan de Juridische Hogeschool. Je brengt in totaal 16 uur door op school, waarbij je begeleid wordt door enthousiaste docenten. Daarnaast heb je tijd voor zelfstudie, of werk je samen met je projectgroep aan een praktijkgerichte opdracht. Gedurende deze week maak je kennis met diverse leermethoden, waaronder werkgroepen, praktijksessies en PPO (Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling). Hierbij gaat het niet alleen om theoretische kennis, maar ook om het ontwikkelen van vaardigheden zoals feedback geven, ontvangen, vragen stellen en verwerken.

Bekijk de filmpjes en maak de opdrachten om te ontdekken of HBO-Rechten bij jou past!

Spreekt deze agenda je sterk aan? Kom dan ook eens kijken op onze locaties tijdens een open dag. Ervaar de sfeer, ontmoet medestudenten en proef de unieke dynamiek van onze HBO-Rechten opleiding. We hopen je snel te verwelkomen!

03
Ma 07
04
Di 07
05
Wo 07
06
Do 07
07
Vr 07
03
Ma 07

Locatie 's-Hertogenbosch

Onze directeur geeft je een rondleiding

Locatie 's-Hertogenbosch

De Juridische Hogeschool heeft twee locaties; in Tilburg én in 's-Hertogenbosch.
Onze directeur Joris Fiers geeft je in dit filmpje een rondleiding. Zie jij jezelf daar al rondlopen?

2 minuten

Locatie Tilburg

Neem een kijkje in ons nieuwe gebouw in Tilburg

Locatie Tilburg

De Juridische Hogeschool heeft twee locatie; in 's-Hertogenbosch én in Tilburg. Met ingang van studiejaar 2020-2021 zijn we in Tilburg verhuisd naar ons prachtige nieuwe gebouw op de Fontys Campus op de Stappegoor. Bekijk het filmpje om alvast een indruk te krijgen van ons nieuwe gebouw. Wie weet loop jij daar straks ook rond. Wil je het toch liever zelf een keer komen bekijken? Kom dan naar een open dag of kom een keer proefstuderen, zodat je zelf kan ervaren op welke locatie jij je het meest thuis voelt.

2 minuten

Wat weet jij al van het Nederlands recht?

kennisquiz

Wat weet jij al van het Nederlands recht?

Lijkt HBO-Rechten jou een moeilijke opleiding? Zonder dat we het doorhebben, weten we vaak toch al erg veel over het Nederlandse rechtssysteem. Met de volgende 10 vragen ontdek je of jij al wat basiskennis hebt. Heb je niet veel vragen goed? Geen probleem! Dat leer je vervolgens allemaal tijdens de studie HBO-Rechten.

8 minuten

04
Di 07

Uitleg over Privacyrecht

docent: Lisa

Uitleg over Privacyrecht

Onze docente Lisa Rosielle geeft jullie een korte uitleg over privacyrecht. Luister goed en maak daarna de casus privacyrecht die je ook in de agenda vindt.

3 minuten

Waarom HBO-Rechten?

Bekijk de voorlichtingsfilm

Waarom HBO-Rechten?

Als hbo-jurist pas je de wetten en regels op een slimme manier toe. Door een goede juridische voorbereiding, voorkom je conflicten. En krijg je toch te maken met situaties die om een juridische oplossing vragen? Dan ga je op zoek naar duurzame antwoorden, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Als jurist ben je verbonden met de wereld om je heen, want het recht verandert voortdurend. Je werkt flexibel samen met andere professionals in de organisatie en hebt een ondernemende houding. Verder denk je praktisch en ben je oplossingsgericht. Ook heb je innovatieve ideeën over het gebruik van digitale technologieën in het recht. Tot slot weet je anderen te overtuigen en schrijf je helder, correct en klantgericht.

Onze studenten leggen in dit filmpje op een duidelijke manier uit hoe het onderwijs er bij de Juridische Hogeschool uitziet!

3 minuten
05
Wo 07

08.30 uur naar de sportschool

08.30 uur naar de sportschool!

Casus Privacyrecht

Casus Privacyrecht

Tijdens je studie HBO-Rechten ga je veel met casussen werken. Vaak zijn ze gerelateerd aan actualiteiten die je ook in het nieuws kan volgen, dat maakt het extra interessant om er mee aan de slag te gaan. In deze opdracht ga je ook aan een casus werken. Luister eerst goed naar de uitleg over privacyrecht van onze docente Lisa, zodat je de vragen goed kan beantwoorden.

10 minuten

20.00 uur Vergadering met SJAK

SJAK staat voor Studenten Juridisch Advieskantoor en is een projectgroep binnen de Juridische Hogeschool. Uit de praktijk blijkt dat veel startende ondernemers de drempel naar rechtshulp hoog vinden. Startende ondernemers vrezen vaak hoge kosten en moeilijk taalgebruik. Medewerkers van SJAK studeren allemaal aan de Juridische Hogeschool, door hen wordt deze drempel lager en is juridische rechtsbijstand makkelijker bereikbaar. Dit zorgt dus voor toegankelijk juridisch advies op maat, niet alleen begrijpelijke taal maar vooral ook kosteloos.


06
Do 07

HBO-Juristenfestival

HBO-Juristenfestival

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseerden wij het eerste hbo-juristenfestival in Congres 1931 in Den Bosch (Brabanthallen) voor 500 deelnemers. Het hbo-juristenfestival is de opvolger van het HELLO YOU-event. Na vier succesvolle edities, hebben we nu een verdiepende slag gemaakt om onze relatie met alumni en andere relaties in het werkveld nog verder uit te breiden en de band te verstevigen.

​Voor zowel het onderwijs als de juridische praktijk is het van groot belang dat we samenwerken. Studenten worden zo opgeleid tot hbo-juristen die rechtstreeks inzetbaar zijn in de daadwerkelijke praktijk. Met dit nieuwe hbo-juristenfestival biedt de Juridische Hogeschool één dag in het jaar de mogelijkheid om met juridische professionals, studenten en docenten bij elkaar te zijn, kennis op te doen en uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Bekijk de aftermovie van het hbo-juristenfestival in 2020 om een indruk te krijgen van dit mooie evenement.

3 minuten

Stagefilmpje

Een kijkje in de keuken bij 3 organisaties

Stagefilmpje

Het grootste deel van je studie HBO-Rechten volg je hetzelfde programma als iedereen. Er zijn wel een paar momenten waarop je zelf een eigen accent aan je studie kunt geven. De eerste kans is tijdens je stage in het derde studiejaar. Je kunt kiezen voor een branche of organisatie waarin je na je afstuderen graag wilt werken. Je bouwt daar dan kennis en vaardigheden op die je later goed van pas komen.Tijdens je afstudeerstage draai je ook mee in een organisatie van jouw keuze. Overweeg je een toekomst buiten Nederland? Dan is een stage in het buitenland ook mogelijk.

Onze studente Jessie moet ook een stage kiezen. Om zich te oriënteren mag ze een keer binnen kijken bij 3 studenten die nu stage lopen. Kijk je met haar mee?

3 minuten

21 uur Lezing + Borrel bij SV Aequitas :)

De Juridische Hogeschool heeft een studievereniging: Aequitas. Deze enthousiaste groep studenten organiseert kennismakingsdagen voor nieuwe studenten aan de Juridische Hogeschool. Voor ouderejaars zorgt de studievereniging onder andere voor interessante lezingen, leuke excursies en gezellige borrels. Meer over sv Aequitas vind je op hun website of Facebookpagina.

07
Vr 07

Taalquiz

Hoe is jouw taalkennis?

Taalquiz

Als HBO-jurist pas je de wetten en regels op een slimme manier toe. Voor een jurist is taal daarbij een van de belangrijkste instrumenten. Denk aan het adviseren van klanten en het schrijven van goede juridische stukken. Daarom wordt er bij de Juridische Hogeschool, naast de juridische vakken, ook veel aandacht besteed aan taal.

Ben jij benieuwd hoe het er voor staat met jouw taalvaardigheid? Doe de taalquiz en kom er achter of jij al op de goede weg bent. De quiz bestaat uit 10 vragen die onze studenten zelf ook in het eerste jaar behandelen. Zo krijg je meteen een indruk van wat je kan verwachten.

Succes!

5 minuten

Wat wordt jouw droom?

Deze studenten gingen jou voor

Wat wordt jouw droom?

Heb jij al enig idee wat je wil worden? Bij het kiezen van een studie is het belangrijk om te weten wat je na vier jaar met een diploma kan. De hbo-juristen in dit filmpje, hebben hun droom al waar gemaakt. Met hun diploma HBO-Rechten hebben zij een baan gevonden die ze met veel plezier uitvoeren. In dit filmpje nemen zij jou mee in hun huidige baan, om je een indruk te geven van enkele mogelijke beroepen die je met het diploma HBO-Rechten kan uitvoeren.

3 minuten

16 uur Weekend!!!

Stel je vraag
Plaats hier een messenger link
Plaats hier een messenger link