Minor Innovatieve bedrijfsjurist

Deze minor is bedoeld voor studenten die interesse hebben in een functie in het bedrijfsleven, op een bedrijfsjuridische afdeling. Maar die daarnaast ook gefascineerd zijn door de juridische, maatschappelijke en ethische vragen die innovaties oproepen. Creatieve denkers en hands-on doeners die een bijdrage willen leveren aan verantwoorde innovatie en die het recht in een bredere context kunnen zien; het recht is slechts een van de bouwstenen om verantwoord te innoveren.

Wat het werk van een bedrijfsjurist zo uniek maakt is de bijzondere positie die hij heeft. De bedrijfsjurist zal in staat moeten zijn om met iedereen in het bedrijf, van directielid tot manager tot medewerker te kunnen communiceren, om informatie te vergaren, brandjes te blussen, adviezen te geven en dat alles (vaak) onder tijdsdruk. De bedrijfsjurist is een spin-in-het-web. Een veeleisend beroep, maar erg afwisselend en bijzonder boeiend.

De wereld, ook die van innovatieve (bedrijfs-)juristen, verandert snel. Digitale technologie doordrenkt onze maatschappij, binnen elk domein maken we er gebruik van en gaan de ontwikkelingen snel. We bankieren via onze computer, de koelkast bestelt zelf de melk bij de supermarkt, verzoekschriften en bezwaren dienen we digitaal in bij de rechtbank of bij de gemeente, een zorgrobot helpt demente mensen om langer thuis te kunnen blijven en toegang tot je telefoon gaat via gezichtsherkenning.

Als innovatieve (bedrijfs-)jurist heb je een brede interesse die verder reikt dan alleen het recht en gericht is op het samenwerken in een multidisciplinaire context. “Nee” is meestal niet het gewenste antwoord van een opdrachtgever. Het werkveld is op zoek naar juristen die communicatief vaardig zijn en oplossingsgericht, met een solide juridische kennis. Binnen de minor werken we daarom nauw samen met het werkveld en met andere Avans- en/of Fontys-opleidingen om juist deze skills en vaardigheden te trainen.