Lindsey Teerink

ontslagconsulent op de afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van het UWV

"Het praktijkgerichte van HBO-Rechten sprak me aan, daarom koos ik voor de Juridische Hogeschool. Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik belangstelling voor het arbeidsrecht. De combinatie van het menselijke en het privaatrecht vind ik heel interessant. Ik houd ervan om dingen uit te pluizen, maar ik heb ook graag contact met mensen. Daarom heb ik de minor Juridisch advies gevolgd. Naast de inhoudelijke vakken ontwikkel je bij de Juridische Hogeschool ook een aantal vaardigheden. Je leert rapporteren en presenteren, vaardigheden die je in het werkveld goed kunt gebruiken."

UWV
Bij het UWV liep ik mijn afstudeerstage. Ik was er graag meteen gebleven, maar op dat moment hadden ze geen vacatures. Gelukkig vergaten ze me niet. Een paar maanden later werd ik benaderd voor een functie op de Arbeidsjuridische dienstverlening. Daar werk ik nu nog.

Arbeidsovereenkomst opzeggen
Wij behandelen ontslagaanvragen van werkgevers. We beoordelen of zij een vergunning krijgen om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. Dat zijn enkel ontslagaanvragen op grond van bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid. Het is heel leuk werk: lekker in dossiers duiken maar ook veel contact met werkgevers en werknemers. Precies wat ik tijdens mijn studie al zo interessant vond.

Tijdens mijn stage was ik snel ingewerkt omdat ik op school ervaring had opgedaan met casussen uit de praktijk. Het is fijn dat je de dingen die je op school leert direct kunt toepassen. Terugkijkend ben ik blij dat ik voor de Juridische Hogeschool heb gekozen. Het is een fijne school met goede begeleiding.