Minor bedrijfsjurist

Deze minor is bedoeld voor studenten die interesse hebben in een functie in het bedrijfsleven, op een bedrijfsjuridische afdeling.

Wat het werk van een bedrijfsjurist zo uniek maakt, is de bijzondere positie die hij heeft. De bedrijfsjurist moet in staat zijn om met iedereen in het bedrijf, van directielid of manager tot medewerker, te communiceren. Je vergaart informatie, blust brandjes, geeft advies en dat alles (vaak) onder tijdsdruk. De bedrijfsjurist is een spin-in-het-web. Een veeleisend beroep, maar erg afwisselend en bijzonder boeiend.

Als bedrijfsjurist moet je verschillende talen kunnen spreken: de taal van de directeur, de taal van de financiële afdeling en de taal van de commerciële afdeling. Dat vergt nogal wat vaardigheden. Je hebt een brede juridische interesse nodig. Hoewel een groot deel van de werkzaamheden privaatrechtelijk van aard is (contracten maken of controleren), kom je ook in aanraking met rechtsgebieden die daar verder vanaf liggen. In de minor staat de hardere kant van het ondernemingsrecht centraal. Daarnaast volg je privaatrecht, ethiek & governance, een aantal trainingen en wordt uiteraard voortdurend de link met het werkveld gelegd.