Juristenfestival 10 maart 2020

De Juridische Hogeschool presenteert met trots de eerste editie van het juristenfestival. Meer dan twintig experts uit uiteenlopende juridische disciplines en vakgebieden geven hun visie op actuele ontwikkelingen in onze snel veranderende samenleving én in het recht. In de gevarieerde workshops en masterclasses maak je kennis met (de toepassing van) technologische innovaties en met vernieuwende, inspirerende inzichten en verrassende oplossingen voor hedendaagse vraagstukken.
En met technofilosoof Rens van der Vorst en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen staan er twee fantastische, dynamische en gepassioneerde keynote speakers op het podium. 

Het juristenfestival is een evenement om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het Juristenfestival vindt plaats in Congres 1931 in Den Bosch (Brabanthallen). ​

Programma

10.00-13.30 uur              
De ochtend bestaat uit een divers programma voor verschillende groepen studenten: tweedejaarsstudenten kunnen speeddaten en 'ronde tafelgesprekken' voeren met alumni en andere juridische professionals over hun loopbaan en carrièrekansen als hbo-jurist.
De vierdejaarsstudenten hebben 'terugkomdag' tijdens hun afstudeerstage en de uitreiking van de Afstudeerprijs 2019!
Alle overige studenten kunnen deelnemen aan het uitwisselingsprogramma met de rechtenstudenten van de UCLL Leuven, België.
Tijdens de lunch is er een carrièrebeurs met diverse interessante organisaties voor juristen.

Het middagprogramma is voor iedereen toegankelijk:
vanaf 13.00 uur Inloop
13.45-13.50 uur               Opening
13.50-14.20 uur               Keynote: Mark van Ostijaen, bestuurssocioloog
14.30-15.15 uur               Masterclasses/workshops ronde 1
15.15-15.45 uur               Carrièrebeurs
15.45-16.30 uur               Masterclasses/workshops ronde 2
16.45-17.15 uur               Keynote: Rens van der Vorst, technofilosoof
17.15-18.30 uur               Borrel

Aanmelden

Aanmelden voor de masterclasses en workshops kan tot 6 maart 2020 via dit formulier.


Heb je vragen, neem dan contact op met Sjoukje van der Haring, communicatieadviseur.


Dit is de opvolger van het HELLO YOU-event. Na vier succesvolle edities, maken we nu een verdiepende slag om onze relatie met alumni en andere relaties in het werkveld nog verder uit te breiden en de band te verstevigen.  Voor een impressie van het HELLO YOU-event kun je hier kijken naar de aftermovies van 2018 en 2019.

Congres 1931 Den Bosch

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door: