Juristenfestival 2022

In maart 2022 vindt alweer het derde Juristenfestival plaats. De exacte datum communiceren we zo snel mogelijk. Heb je suggesties voor sprekers of onderwerpen die je graag terugziet op deze dag, laat het ons dan weten via communicatie-jhs@fontys.nl!

Juristenfestival 2021

Op dinsdag 9 maart 2021 vond het tweede Juristenfestival plaats. Dit keer een volledige online editie én gecombineerd met de jaarlijkse HBO-Rechtendag: voor alle docenten van HBO-Rechtenopleidingen in Nederland. Ook dit was een zeer geslaagde dag met dagvoorzitter Niels Houtepen, ruim 30 gevarieerde workshops met sprekers van onder andere Brand Loyalty, Loyens&Loeff New York, Politie Oost Brabant, Raad voor de Kinderbescherming, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. De dag werd met humor afgeloten door cabaretier Andries Tunru.

Juristenfestival 2020


Op 10 maart 2020 vond de eerste editie van het Juristenfestival plaats. Meer dan twintig experts uit uiteenlopende juridische disciplines en vakgebieden gaven hun visie op actuele ontwikkelingen in onze snel veranderende samenleving én in het recht. In de gevarieerde workshops en masterclasses boden zij vernieuwende, inspirerende inzichten en verrassende oplossingen voor hedendaagse vraagstukken.
Met technofilosoof Rens van der Vorst en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen stonden er twee gepassioneerde keynote speakers op het podium. 

Het juristenfestival is een evenement om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en uit te wisselen en elkaar te inspireren en vond plaats in Congres 1931 in Den Bosch (Brabanthallen). ​Dit is de opvolger van het HELLO YOU-event. Na vier succesvolle edities, maken we nu een verdiepende slag om onze relatie met alumni en andere relaties in het werkveld nog verder uit te breiden en de band te verstevigen.  Voor een impressie van het HELLO YOU-event kun je hier kijken naar de aftermovies van 2018 en 2019.

Aftermovie 2021

Aftermovie 2020