Juristenfestival 9 maart 2021

Online editie

Op dinsdag 9 maart a.s. vindt het tweede Juristenfestival plaats. Dit keer een volledige online editie én gecombineerd met de jaarlijkse HBO-Rechtendag: voor alle docenten van HBO-Rechtenopleidingen in Nederland. Dat betekent nog meer mogelijkheden om (toekomstige) juristen en andere professionals uit het werkveld te ontmoeten, kennis met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Ook dit jaar gaan meer dan twintig experts uit uiteenlopende juridische disciplines en vakgebieden hun kennis met ons delen.


Thema

Als thema voor deze editie hebben we gekozen voor de samenwerking van het juridische werkveld met andere disciplines, ofwel: multidisciplinaire samenwerking.

Programma

14.00-14.30 uur Opening centraal vanuit Studio 24
14.30-15.15 uur Workshops ronde 1 
15.15-15.30 uur Pauze
 
15.30-16.15 uur Workshops ronde 2
16.15-16.45 uur Afsluiting centraal in studio
met cabaret + online borrel/napraten

Binnenkort ontvang je een uitnodiging of vind je hier de mogelijkheid om je aan te melden.

Op 10 maart 2020 vond de eerste editie van het Juristenfestival plaats. Meer dan twintig experts uit uiteenlopende juridische disciplines en vakgebieden gaven hun visie op actuele ontwikkelingen in onze snel veranderende samenleving én in het recht. In de gevarieerde workshops en masterclasses boden zij vernieuwende, inspirerende inzichten en verrassende oplossingen voor hedendaagse vraagstukken.
Met technofilosoof Rens van der Vorst en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen stonden er twee gepassioneerde keynote speakers op het podium. 

Het juristenfestival is een evenement om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en uit te wisselen en elkaar te inspireren en vond plaats in Congres 1931 in Den Bosch (Brabanthallen). ​Dit is de opvolger van het HELLO YOU-event. Na vier succesvolle edities, maken we nu een verdiepende slag om onze relatie met alumni en andere relaties in het werkveld nog verder uit te breiden en de band te verstevigen.  Voor een impressie van het HELLO YOU-event kun je hier kijken naar de aftermovies van 2018 en 2019.

Aftermovie